jump to navigation

Byakuya Fansub segítség július 16, 2014

Posted by azsiamajom in *Fansub infok.
trackback

A Byakuya Fansub segítséget kér.

Neji üzenete:

Mostanság rendesen ránk járt a rúd.
– Kiderült, hogy a “http://sorozatoknekedonline.blogspot.hu/”-ra kikerült tudtunk (és engedélyünk) nélkül a Bad Guy és a Coffee Prince (a feltöltőnek a CP-t ráadásul még hardolni is kellett, mert mi csak softot adtunk ki belőle)

– Rá pár napra megtudtuk, hogy Dinu nekiállt a Gap Dongnak (fittyet hányva arra, hogy Neji már húsvét óta dolgozik a sorozattal), majd a kérész életű együttműködésünk során nyilvánvalóvá vált, hogy a fordítását helyenként a miénkkel egészítette ki komplett mondatokat, kifejezéseket és megnevezéseket emelve át.

– Végezetül jött a hír, hogy a Blanka nevű felhasználó indavideón többszöri kérésünk ellenére végig feltöltötte a Devil Beside You-t. ( “http://indavideo.hu/profile/blankabellabeth”)

Az utóbbi pár nap eseményei nagyon megviselték az egész csapatot. A pont az i-n a Devil Beside You indás feltöltése volt. Mert a tehetetlenségnél sorvasztóbb érzés nincs a világon. Hogy a saját szellemi termékünkkel visszaélnek és tesznek a kérésünkre. Addig vagyunk jók, míg megcsináljuk a fordítást, aztán rekedtre ordíthatjuk a torkunkat, egy fikarcnyit sem számít senkinek. Tényleg csak erre vagyunk jók? 8 fordítással töltött év után komolyan ezt érdemeljük?

Tudjátok, ilyenkor sok minden megfordul az ember agyában és kellő támogatás híján félő, hogy feladja. Úgy látszik, hogy ez most egy komoly krízis a csapat életében. Ijesztő, ami történt. Tudjátok miért? Mert kénytelenek voltunk leülni, és komolyan elbeszélgetni a folytatásról. A javaslatok elszomorítóak voltak:
“Már az is megfordult a fejemben, hogy minden előzetes bejelentés nélkül ÁTMENETILEG fel kellene függeszteni az oldalt és a feliratok, mv-k elérését. Se oldal, se LJ, se facebook, se DA.”
“…ez már tényleg nonszensz, hogy mások mit meg nem engednek maguknak. Vagy el kell gondolkodni azon, hogy regisztrációhoz kötjük a letöltést, vagy tényleg átmenetileg ne lehessen elérni a fordításokat.”

Mióta megalakultunk (másodikként az országban), regisztráció mentesek voltunk, és a nagy botrányok idején (amikor mindenki regisztrációhoz vagy más egyéb szankcióhoz kötötte a letöltést, hogy csak nagyon kalandos úton lehessen bármit megszerezni) is tartottuk magunkat a regmentességhez. Próbálunk minden igényt kielégíteni. A softsub mellett adunk ki hardot, és az utóbbi időben online is kezdtük megosztani a fordításainkat. Megszüntettük a random frissítést, helyette rendszeresen, 2 hetente jelentkezünk új tartalommal. De úgy tűnik, mindez nem volt elég. Vagy talán túlságosan is igyekeztünk mindenki kedvében járni, és itt rontottuk el. Nem tudjuk.

Nagyon elkeseredtünk. 8 év után most először nem látunk kiutat. Sajnos komolyan fontolóra kell vennünk a fenti javaslatokat. Változtatni kell, mert úgy érezzük, nem becsülitek meg a munkánkat, nem becsülitek meg, hogy létezünk. Pedig mindenkinek jól esik, ha néha azért kiállnak mellette, vagy legalább megsimogatják a buksiját. Hogy a fenti szankciók ne valósuljanak meg, most a segítségeteket kérjük. Kérünk titeket, segítsetek nyomást gyakorolni a feltöltőre, hogy távolítsa el az indavideóról a Devil Beside You összes részét. Hadd dolgozzunk tovább zavartalanul. Hadd folytassuk a megkezdett sorozatainkat, és hadd maradjunk továbbra is elérhetők, és regisztráció mentesek!

Bakuya Fansubs

Reklámok

Hozzászólások»

1. Éva Bagdy - július 17, 2014

Tökéletesen egyetértek a felháborodásotokkal. Sajnálnám, ha az oldalatok megszűnne, vagy átmenetileg leállna. Most meg fogom nézni az az indavideón ezt és , ha másban nem hozzászólásban írni fogok a törlésről!!

2. hajni - július 17, 2014

Megértem a felháborodásotokat, sajnálnám ha fel adnátok. Én csak nektek fordítóknak köszönhetően tudom nézni ezeket a sorozatokat (amiket nagyon szeretek).Remélem túljuttok a válságon és folytatjátok sok ember örörmére.

3. Hayako - július 18, 2014

Én sem szeretném, ha megszűnnétek, mert rengeteg remek dorámát fordítottatok. Az pedig, hogy a feltöltők figyelembe sem veszik a fordítókat még mindig felháborító. Hiszen a fordító áldozza fel a szabadidejét, hogy az angolul nem tudó közönség is elérhesse/láthassa. Azok, akik csak ráégetik és feltöltik (ráadásul mindezt a fordító megkérdezése nélkül…), és még ők kapják a köszönetet. Sajnos nem ez az első ilyen eset. Már több botrány volt belőle: a Dwaejitokki és Miory-fansub is ezért lett zárt. Én szurkolok, hogy törölje az illető az indavideóról. Ne adjátok még fel!

4. Kaina - július 18, 2014

Szia Neji

Mi is ugyanezen mentünk át a múlt héten a Kaiti-team fansubbal, mivel az említett oldal (http://sorozatoknekedonline.blogspot.hu/) szintén feltöltötte online a mi projektünket is, az Emergency Couple-t, ráadásul a kommentekből majdhogy nem még úgy is jött le, hogy az az illető készítette a feliratokat. Épp ezért írtam neki egy nyilvános kommentetet, hogy azonnal törölje le, ami szerencsére már meg is történt, de ettől függetlenül a gyanú ott lesz ezek után, hogy nagyon könnyen visszaélhetnek a feliratainkkal, amelyekkel mi, akárcsak ti hónapokat dolgozunk. Be akartunk szigorítani mi is, sőt még az a lehetőség is megfordult a fejünkben, hogy d-a-ról is töröljük a feliratokat, de annyi ember van, akiken nem akarunk az ilyen tolvajok miatt bosszút állni…. Rengeteg ember biztat minket, fordítókat, hogy ne adjuk fel és amikor végzünk egy projekttel vagy csak friss feliratot kapnak jó olvasni, hogy mennyien örülnek nekik. Ezért nem akarjuk feladni és remélem ti sem fogjátok. Nektek is bizonyára rengeteg szívfájdalmat okoz ez a lopás, de 8 év….én csak 3 éve vagyok rajongója a fordításotoknak, de azóta is van,hogy visszajárok és újranézek pár projektet a tieitek közül. Én azt mondom kitartás, ne adjátok fel. 😉 Én továbbra is várni fogom a munkáitokat! 😉

5. Éva Bagdy - július 19, 2014

Érdekes dolog történt tegnap, az indán megpróbáltam hozzászólásban kifejteni a véleményemet a feltöltőnek és mikor a küldésre kattintottam, ezt az üzenetet kaptam ” A hozzászólást jelenleg nem tudjuk feldogozni” ? Nem értem miért?

6. Teri Fogarasi - július 19, 2014

Nekem a harmadik próbálkozásomra vette be az üzenetemet az inda.

7. Ocu - július 22, 2014

Sajnos semmit nem változott a helyzet mióta kiszálltam. 😦

8. Neji - július 22, 2014

Köszönjük a biztatást. 🙂 Feladni mi sem szeretnénk, ezért most olyan megoldást keresünk, ami a nézők érdeke mellett a fansubunk érdekeit is szem előtt tartja. Remélem, találunk ilyet, mert 8 év alatt megszámlálhatatlan harcot vívtunk, és az évek múltával egyre nehezebb zokszó nélkül állni a pofonokat. Így hát közös brainstormingra invitálok mindenkit, akinek fontos a csapatunk jövője, mert hiszünk benne, hogy minél többen dugjuk össze a fejünket, annál nagyobb az esélye annak, hogy jó megoldás születik.
A meglátásainkról az eset kapcsán bővebben itt ( http://byakuya-fansubs.hu/ ) és itt ( https://www.facebook.com/ByakuyaFansubs ) olvashattok.


Írd meg a véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: